Hoog gras met verdwaalde leeuw


Gras, maar dan hoog


Als je op safari gaat, zie je veel. Vooral flora. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bomen in verschillende soorten en maten. Naast bomen zie je ook veel gras. Natuurlijk zijn dat niet de eerste ingrediënten waar je naar snakt op safari.


Toch zul je er aan moeten geloven. Het meeste wat je zult fotograferen, is ook de flora met hier en daar een verdwaald dier. Dat dier – in het gunstige geval één van the big 5, neushoorn, buffel, olifant, panter of leeuw – is waarschijnlijk zwaar ondervertegenwoordigd op je foto.


Brengt mij tot de volgende stelling: van alle foto’s genomen tijdens safari’s bestaat het overgrote deel uit foto’s met daarop vooral planten en lucht. Daar is niets mis mee.


Zeker in het geval dat je met een compactje op safari gaat. De tijden om te slepen met telelenzen en een zware spiegelreflexcamera zijn voorbij, dacht ik thuis. Vandaar compactje met helaas nul telelens. Natuurlijk kun je digitaal inzoomen. Leeuw ter grootte van 4 pixels. Dat breekt me nu op. Hoewel, hoog gras is ook mooi.