Giraf in Nakuru National Park Kenia

Als de Beekse Bergen


Zo echt als het maar komen kan. Nou ja, het Nakuru National Park in Kenia heeft toch wel wat gemeen met Beekse Bergen. Beiden hebben een stevige omheining en eenmaal in het park mag je niet uit de auto stappen om een neushoorn te aaien. Verschillen zijn er ook. In Kenia lopen de dieren in hun natuurlijke habitat en in Nederland niet echt. Of echt niet.


Wat is er allemaal te zien? Veel wilde dieren. Neem een gemiddelde natuurfilm op Discovery Channel en je ziet het hier in Kenia in het echt. Helaas zonder de fraaie close-ups en spectaculaire ‘leeuw jaagt op gazelle’ beelden. Daarvoor moet je minimaal een dikke zoomlens en heel veel geduld hebben. Op mijn compacte camera zit geen zoomlens, maar eerder het tegendeel. Alsof je verkeerd om door een verrekijker kijkt. Blijkt op een safari niet handig…


Geduld kan ik nog wel opbrengen. Een kleine hobbel is te nemen. De entree voor het park is 60 dollar per dag. Daarbij komen nog wel de kosten van een tour door het park van 4.000 Keniaanse Shilling (zo’n 40 euro). Voor die 4.000 Shilling heb je dan wel een auto met privéchauffeur.


Het schijnt dat ze voor een natuurfilm van Discovery soms een jaar moeten filmen. Ze zullen vast een voordeel abonnement hebben anders is het niet te doen.