Bananenverkoopster in Voi


Uit mijn dagschrift:


Voi


In een reisgids zul je tevergeefs informatie zoeken over dit plaatsje. Behalve misschien dat je er vanuit Nairobi richting Mombasa door heen zult komen. Nauwelijks de moeite waard en Voi ligt niet op de ‘touristtrack’


Voi is een winderige en vooral stoffig plaatsje bovendien is het er benauwd warm. De omgeving is heuvelachtig met veel bush. Het heeft er al een tijd niet meer geregend, het is er gortdroog. Toch is Voi best aardig. Het centrum is vol bedrijvigheid door het bus- en matatu-station. Het busstation dubbelt tegelijk als markt. Handig, je koopt je fruit bijvoorbeeld vanuit de bus. Voi, heeft trouwens meer opvallende twisted situations.


Vervelend is voor mij dat ik contactlenzen draag. Zeer pijnlijk met alle stof die opwaait. Kan niet zeggen dat ik het mooiste hotel gekozen heb voor de nacht. Veel te kiezen heb je trouwens niet. Volgens mij zijn er 3 hotels in Voi.


De keuze is gevallen op het Gloria Inn Hotel. Deze naam is fictief, want de echte naam ben ik alweer kwijt. Dit soort namen zijn echter wel gebruikelijk. Je kan het bedenken van een mooie hotel naam heel goed aan de Keniaan overlaten. Zo heb ik ook al in de Golden Ocean Crown geslapen. De namen zijn beduidend imposanter dan de inhoud. Nu ook: aan de buitenkant lijkt het hotel nog wat. Er staat een TV op de kamer – voor wat het waard is – met weinig zenderkeuzes. Precies 1. Erg rustgevend.


Je kan Voi in een half uurtje volledig leren kennen en dan kun je kalm aan doen. Na de grondige sightseeing van dit plaatsje ben ik neergeploft in een internetcafé. Deze cyberplek zit in het verlengde van Voi’s grootste supermarkt. (De Vivo vroeger in de Leeringstraat was groter.) Je rijdt met je winkelwagentje zo het internetcafé in. Een interessante mix!