Bocas del Toro

     Door Richard Onnes, maandag 3 oktober 2011
Mooie stranden, Bocas del Tora Panama

YOU CAN’T ALWAYS GET WHAT YOU WANT

Eigenlijk wil ik jullie niet vervelen met plaatjes van onvoorstelbare stranden en dito eilanden. Maar the fact is, hier ben ik nu. Dat wil zeggen op maandag 3 oktober 2011, want ik heb geen idee wanneer je dit leest. Volgens het nieuws is Nederland het afgelopen weekend de geschiedenisboeken in gegaan met het warmste weekend ooit in oktober.

Als je je ogen sluit kun je de temperatuur wel voorstellen. De resterende 7 graden dat het hier op de eilanden van Bocas del Toro in Panama warmer is schenk ik je graag.

Ik schrijf dit omdat de onzichtbare plicht – zoveel ben ik aan mijn lezers verschuldigd – mij dwingt om regelmatig een bericht te posten.

Natuurlijk had ik liever een foto geplaatst van een Afro-Caribisch jochie, dat met een snotneus aan de rok van zijn moeder hangt, op de veranda van dat blauw verwassen houten huisje.

De waarheid is: ik heb die foto niet. Net zo min kan ik je de foto tonen van de zingende mensen tijdens de kerkdienst in de zinderende hitte op het dorpsplein. Halleluja. Maar geloof me, als het er twee zouden zijn geweest dan zouden de foto’s wel zo kleuren.