Salvador in de avondSALVADOR

Mijn laptop is kapot. Gisteren kwamen er vonken uit. Ik heb vanochtend nog een poging gewaagd om hem te repareren. Het resultaat daarvan laat zich raden…
Ik heb al eens eerder ruzie gehad met een laptop voor op reis. Dat was een Samsung. Al bijna vergeten, gelukkig zijn er mensen die me daar nog even aan helpen herinneren. Grrrr;)

De laptop heb ik mee om mijn website kinya.nl te updaten. Met een iPad is dat toch lastiger. Misschien kent iemand een goed WordPress app. Met standaard WP app kan ik niet veel. Toestand.

We zijn in Salvador de Bahia. Een taxi naar het hotel genomen. Zaterdagavond laat. We rijden door de smalle steegjes van Pelourinho- het oude centrum van Salvador. Veel tumult, politie op straat. Mmm, niet fris hier. De taxi kan het hotel niet vinden. Weinig trek om hier uit te stappen en zelf te gaan zoeken.

De chauffeur vraagt de weg aan een agent. We rijden weer. Silvie is bleek weggetrokken. Even later houdt de taxi stil voor een opgeknapt pand. We zijn er. Nadat we zijn ingecheckt heb ik met veel moeite Silvie over gehaald om nog even een terrasje te pakken.

Na een paar caipirinhas – een sterke cocktail met limoen en suiker – is de shock weggespoeld.

Bij daglicht ziet de stad er totaal anders uit. Steegjes met de bont gekleurde huizen in het historisch centrum van Salvador zijn liefelijk. Veel zwervers op straat. De armoe lijkt hier nog tastbaarder dan in Recife. Maar de stad ademt trots en historie. Salvador was de eerste hoofdstad van Brazilië en zelfs voor een korte periode de hoofdstad van Portugal.

Salvador heeft grandeur. Pelourinho ligt op een stijle klif. Met een lift kan je naar de benedenstad. Op het terras bij de lift heb je een fraai uitzicht over de haven. Grote schepen liggen voor anker wachtend op morgen. In de verte hoor ik een kerk. De klokken spelen de Canon van Pachelbel. Het ontroerd me…

image

 Salvador2

 image