Man met stoppelbaard.


Eucalyptusboom


Iedereen heeft wel een favoriete boom (onzin natuurlijk) voor de één is dat een degelijke eik en voor de ander is dat een beuk.


Geeft niet. Ieder zijn boom. Mijn favoriete boom of eigenlijk boomsoort is de eucalyptus. Niet dat een eucalyptus er zo geweldig uitziet. Dat valt mee. Het is de heerlijke geur van het blad. Als je het blad van een eucalyptusboom knakt, komt er een heerlijke geur van af. Als van, je raad het al, eucalyptusshampoo. Oh zo lekker.


En het gaat om die geur. Want anders had ik de eik als favoriete boom wel aangemeld. Die grote eik in de Leeringstraat is namelijk prachtig, maar eikenshampoo is er inderdaad niet. Vandaar.


De geur van eucalyptus brengt me in extase (ook onzin natuurlijk). Het doet me denken aan Australië met haar rood verbrande outback, zinderend van de hitte. En dan koala’s spotten. Koala’s hebben smaak; zij eten namelijk de eucalyptusbladeren.


In landen met een tropisch of subtropisch klimaat vind je de eucalyptusboom. Precies daar waar ik het liefst ben.


Overigens heeft de foto helemaal niets met dit verhaal te maken. Stond even geen Eucalyptus in mijn achtertuin. Ik blijf echter zoeken. Je bent de eerste die de foto dan ziet mocht ik zo’n boom vinden.