Sweet dreams

Ambitieus Penang


Voor de kust van Noordwest-Maleisië ligt het eiland Penang. Penang is ongeveer zo groot als twee à drie keer Texel. Het is een fraai eiland – zonder meer. Misschien is de Chinese wijk in Georgetown, de grootste plaats op het eiland, een van de mooiste in de wereld. Sommige huizen in Chinatown zijn vakkundig gerestaureerd, andere huizen zijn in een prachtige staat van verval. Het is een waar genoegen om te dolen door Chinatown.


Daarnaast heeft Penang ook een tropisch strand, een weelderig tropisch natuurreservaat en koele hill retreats. Vele reizigers komen hier voor enkele dagen. Niet zelden worden dagen weken of weken zelfs maanden. Dat kan namelijk met de 90 dagen visum die je bij aankomst in Maleisië krijgt.


De ambitie van de bestuurders van Penang is om het aantal bezoekers van 6 miljoen vorig jaar naar 10 miljoen bezoekers in 2014 op te krikken. Daar is niet iedereen gelukkig mee want het is nu al (te) druk in Penang.


Als je de moeite neemt om afbeeldingen van Penang te googelen zul je vele fraaie vakantie foto’s vinden en je koffers alvast willen pakken. Het leek me aardig om daar tegenover een paar wat minder voor de hand liggende plaatjes te posten.


As one lands on Penang

As one lands on Penang,

one is impressed even before reaching the shore by the blaze of colour in the costumes of the crowds which throng the jetty. A brilliant place under a brilliant sky!


Isabella Bird