Magic food point at Suvarnabhumi Bangkok Airport

Eetlust op de luchthaven


Het leven bestaat voor een groot deel uit wachten. We wachten bijvoorbeeld op de bus. We wachten op een afspraak. We wachten op de beurt bij de kapper, of veel vervelender, de behandeling bij de tandarts.


Wachten is dagelijkse kost. Wachten op een luchthaven maakt mij – en daarin sta ik niet alleen – hongerig. Luchthavens zitten vol met wachtende én hongerige mensen.


Wachten en trek hebben. Is er een verband? Op de luchthaven hebben ze in ieder geval een verband gelegd. Er is een overvloed aan snacks. De meeste wachtende op een luchthaven hebben wel een paar uur te overbruggen. Dan komt vanzelf de trek. Trek in een snack.


De snacks op een luchthaven zijn helaas duur, vaak heel duur.


Wat kunnen we hier aan doen? Ik heb een paar tips:


Tip 1:
Vreet je helemaal vol voordat je naar een luchthaven gaat. Neem belegde broodjes mee in de handbagage. Of een drie gangen menu. Maar eet alles op voor de paspoortcontrole. In verband met quarantaine komt veel etenswaar niet door de douane.


Tip 2:
Snacks in de aankomsthal zijn goedkoper dan in de vertrekhal. In Bangkok bijvoorbeeld kun je heel voordelig in de kantine eten. De kantine bevind zich op de onderste verdieping in de aankomsthal. Het is bedoeld voor het luchthavenpersoneel maar iedereen kan er heel voordelig eten.


Na de douane gepasseerd te hebben komt de echte honger. Geen idee waarom. Het is de kunst om de wachttijd na de paspoortcontrole zo kort mogelijk te houden zonder je vlucht te missen. Succes!